17 maart 2011

We zijn nu druk bezig met het zaaien. Zo'n 20 soorten staan in de opkweek ruimte, de Zinnia's staan al dapper boven de grond. Andere soorten bijv. Kattensnor hebben meer tijd nodig bij het kiemen. Elke keer ga ik toch even kijken of ze misschien al boven komen!
We moeten wel opletten  dat de muizen niet bij de zaden komen. In de kas komt de Lathyrus boven maar veel plantjes zijn doodgegaan doordat muizen de zaden weg hebben geknabbeld. We hebben snel nieuwe bij ge-
zaaid en deze goed afgedekt met een laagje zaad, een snufje peper en vliesdoek, hopelijk geven de muisjes het dan snel op.
Ook konden we buiten op de tuin de eerste Goudsbloemen zaaien. Dat we zo vroeg het land op kunnen is echt uniek, Dianne heeft dat hier nooit eerder meegemaakt. Het is zulk prachtig droog weer!
In de kruidentuin kunnen we nu ook al lekker aan de slag, alles is gewied geschoffeld en gesnoeid.
Al snel zullen de eerste Muurbloemen bloeien ,de knoppen zitten er al in.
Een ander bijzonder moment deze week was het uitbrengen van het koemestpreparaat, zo proberen we de bodem extra energie te geven in het voorjaar, de zaden en planten gaan dan stevig wortelen en worden sterk en vitaal.
Net als dat de zaadjes kiemen, kiemen bij mij nu ook mooie verwachtingen voor het komende bloemenseizoen.
Groetjes, Jard

       

            « WinterberichtHome |   » groei,groener,groter        

   

Geen reacties

Emoticons
Om automatisch gegenereerde spam te voorkomen moet u eerst de volgende vraag beantwoorden voordat u een reactie achter kunt laten.