Midzomer

Het is na een gortdroge lente een klets natte start van de zomer geweest.
Tussen de buien door Campanula en Dianthus bedden leeg geruimd, deze 2-jarigen maken weer plaats voor vaste planten en 2-jarigen voor 2012. We zitten midden in de Calendula oogst, prachtige lange stelen, zelfs de harttak was ongekend lang door al dat water. De Vaccaria (koekruid) staat als een witte en rose wolk te wuiven, en de witte reseda maakt mooie lange aren.
De Amarant, die wat te dik gezaaid is, worden wat lang en dun omdat ze moeten concurreren met elkaar en ook de Ammi (witte dille) is achteraf gezien wat te dik gezaaid.
De leeuwenbekken moeten nog omhoog komen en daar is warmte voor nodig, nog even geduld dus en korte boeketjes maken anders moet ik ze straks in het pad leggen.
De Aster hebben last van een virus die meestal met het zaad mee komt en zich openbaart als  als de planten door droogte of kou(nachtvorst) stress hebben gehad,of beschadigt zijn door opspattende gronddeeltjes na slagregens, ik hoop dat ze er doorheen groeien!
Het bed met Zinnia's ziet er veelbelovend uit en zal ons t.z.t. in Afrikaanse sferen brengen. 
De eerste Dalhia's staan in bloei, de variatie is groot dit jaar maar het is afwachten of ze ook allemaal geschikt zijn voor de vaas.

Volgende week is er veel wied werk en zal ik Jard missen maar gelukkig is over 2 weken weer van de partij!

Bloemengroet
Dianne

       

            « hoog bezoekHome |   » Voorjaar in de kas        

   

Geen reacties

Emoticons
Om automatisch gegenereerde spam te voorkomen moet u eerst de volgende vraag beantwoorden voordat u een reactie achter kunt laten.