Eind maart

Inmiddels is de hele tuin met de schudegg bewerkt en zijn alle bedden uitgereden. De uien die we 2 weken geleden geplant hebben, beginnen met uitlopen en liggen onder een vliesdoek omdat we liever niet hebben dat ze nog vorst krijgen. Nu lijkt de temperatuur de komende tijd niet meer onder 0°C te komen maar iedereen weet, april doet wat hij wil!

Deze week komt het eerste plantgoed van Jongerius voor buiten. Bij deze levering zitten allerlei soorten sla, stengelui, knolvenkel en de eerste spitskolen. Helaas voorspellen ze voor de komende week weinig droge dagen, de plantjes zullen nog even gedult moeten hebben voor ze hun worteltjes in de aarde kunnen laten groeien.

In de kas zijn we nu begonnen met het oogsten van de voorjaarsgewassen. Dit zijn bij ons de radijzen, spinazie, raapstelen, paksoi en bosjes ui & knoflook. Dit is natuurlijk genieten na de hele winter veldsla en winterpostelein geoogst te hebben.

       

            « Poging twee....Home |   » Begin april...        

   

Geen reacties

Emoticons
Om automatisch gegenereerde spam te voorkomen moet u eerst de volgende vraag beantwoorden voordat u een reactie achter kunt laten.